Witold Jabłoński – Dyrektor Morskiego Centrum Nauki (w budowie). Absolwent Uniwersytetu Szczecińskiego, humanista. Studia podyplomowe: Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu – Zamówienia publiczne, Akademia Liderów Samorządowych i Uniwersytet Jagielloński – Prawo własności intelektualnej. Były dziennikarz radiowy, prasowy i telewizyjny, autor książek, prezes spółek i fundacji, były wicemarszałek województwa, specjalista od środków unijnych i bankowości.
Grzegorz Adamowicz – Kreatywny naukowiec. Absolwent Wydziału Matematyczno - Fizycznego Uniwersytetu Szczecińskiego. Uczeń oraz prawa ręka śp. prof. Jerzego Stelmacha – wspólnie z Profesorem rozwijał wystawę „EUREKA”. Prezes Fundacji Miasto Nauki. Twórca eksponatów edukacyjnych i wystaw interaktywnych „Miasto Nauki” oraz „Druk 3D – Klasa przyszłości”. Prowadzący i tworzący pokazy fizyczne oraz przedstawienia naukowe na terenie całego kraju twórca programów edukacyjnych dla Discovery Channel.
Adam Pioch – Szkoleniowiec, trener oraz mentor. Specjalista w zakresie marketingu internetowego, audytu stron internetowych oraz storytellingu. Wykłada na studiach MBA „Wystąpienia publiczne w biznesie” i „Storytelling w Biznesie”. Założyciel klubów Toastmasters. Współautor książki "Biblia e-Biznesu 2". Stworzył własną markę szkoleń Storytelling Power. http://storytellingpower.pl
Zdzisław Pawlicki – Dyrektor biura ZROT
Damian Greś - Dyrektor Wydziału Turystyki i Gospodarki Urzędu Marszałowskiego Województwa Zachodniopomorskiego
dr Zbigniew Głąbiński – Rektor Szczecińskiej Akademii Enologicznej, Kierownik Katedry Turystyki na Uniwersytecie Szczecińskim, wiceprezes Forum Turystyki Regionów, właściciel Biura Podróży GLOBTOUR, pilot wycieczek.
Konrad Potejko - Certyfikowany sommelier. Członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, organizacji wchodzącej w skład Światowego Stowarzyszenia Sommelierów (L'Association de la Sommellerie Internationale - ASI). Wielokrotny uczestnik Mistrzostw Polski Sommelierów. Współtwórca kursu wiedzy o winie Wino+akademia. Praktyk, od 20 lat związany z branżą gastronomiczną i winiarską, mający doświadczenie w gastronomii, prowadzeniu sklepów specjalistycznych, imporcie win.Dzieli się wiedzą ekspercką na temat wina przydatną zarówno w restauracji jak i w domu.